căutare personalizată
f64.ro

marți, 25 mai 2010

Google anunţă Google TV

Google, a anunţat oficial, în data de 20 mai, parteneriatul lor cu Sony, Intel şi Logitech pentru noul lor proiect Google TV.

Cei de la Google, lucrează cu cei de la Intel pentru a spori capacitatea soft-ului de a lucra pe Intel Atom, iar cei de la Logitech, creează tastaturi si alte periferice wireless pentru noile TV-uri, Sony se ocupă cu aprovizionarea tv-urilor cu procesor Intel Atom. Televizorul va rula o versiune modificată a Google Android OS.

Cei de la Google, încearcă să creeze o legătura între internet si televizor, sau mai bine zis, între televizor şi internet. Eh, toate astea erau posibile cu widget-uri sau programe, cei de la google, vor sa simplifice acest lucru în cel mai simplu mod posibil. Şi anume, poţi schimba între Chrome şi TV foarte simplu, sau altfel spus, între web-to-tv.




Deşi din ce am spus până acuma, pare că trebuie să bagi mâna în buzunar ca să-l ai, păi, nu este chiar adevărat, cei de la Google au anunţat că acesta tehnologie, va fi disponibilă pe o gamă largă de televizoare cât şi pe blu-ray playere.

Imediat după lansare, cei de la google o să dea drumu’ la SDK! Astfel încât dezvoltatorii de software să creeze cât mai multe aplicaţii compatibile cu noua tehnologie.

Ca o idee cum funcţionează, soft-ul o să caute canalele salvate şi istoricul din Youtube şi alte site-uri, astfel încât să îţi arate ceea ce utilizatorul doreşte.

Deocamdată nu se ştie nimic despre preţ, tot ce se ştie este că va fi distribuit în toată lumea, cât şi în România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu