căutare personalizată
f64.ro

vineri, 25 septembrie 2009

De ce este Nokia 1100 asa de cautat?



Nokia 1100 cel mai cautat telefon, mai tare ca telefoanele de lux

In ultima vreme peste tot pe net vezi anunturi de genul cumpar nokia 1100, cumpar nokia 1100 made in Germany, cumpar nokia 1100 facut la Bochum Germania ofer pret bun. Apoi te uiti pe diverse siteuri de vanzari on line sau pe okazii si vezi anunturi de genu vand nokia 1100 rh15 rh16 rh17 rh17 made in Germany, Bochum etc.... dar toate domle la preturi exagerate adica cum sa ceara domle pe o vechitura de la 100 la 5000 euro? Hmm... incepi sa te intrebi daca s-a prostit lumea, e o noua moda sau mai nou locul unui telefon de fitze de genul Vertu a fost luat de vechiul si obositul nokia 1100?

Documentarea

Dupa cateva cautari pe net iata si raspunsul: Gasesc pe unele siteuri cum ca nokia 1100 si anume modelul facut in germania la Bochum in 2003 ar fi unu dintre cele mai valoroase telefoane de pe piata la ora actuala datorita faptului ca are un bug in soft cu ajutorul caruia poti devia apeluri si sms-uri. Ei asadar cu ajutorul acestui bug unii ''hackerii'' golani, hoti sau derbedei cum vreti sa-i numim reusesc sa pacaleasca bancile din tari precum Belgia sau Olanda care folosesc un cod TAN disponibil prin sms si sa transfere bani dintr-un cont in altul.

Este adevarat ce se spune despre nokia 1100? Este adevarat ca poti intercepta convorbiri si fura bani din banca cu ajutorul acestui telefon?

Ei bine am vazut si eu filmul cu celebrul hacker Kevin Mitnick care a reusit sa sparga reteaua de telefonie mobila si sa o foloseasca pe bunul sau plac dar totusi aia a fost candva... in trecut. Cred ca tot ce se aude este o mare ''DUMA'' daca stau si ma gandesc logic, suntem in 2009, tehnologia avanseaza iar acele telefoane au fost facute acum multi ani de zile.
Ce nu mai stiu unii e ca Nokia a vandut 200 milioane de exemplare de Nokia 1100 din care in jur de 1 milion au fost fabricate in Germania la Bochum, ei bine asta ar insemna ca toti care mai avem cate un 1100 pe acasa am fi bogati. Peste tot gasim la vanzare Nokia 1100 la preturi extraordinare dar nu vedem pe nimeni sa cumpere. Sau cine stie, poate or avea dreptate ceilalti care spun ca s-au facut o serie limitata de cateva mii de bucati care nu pot fi ascultate deoarece le poate fi schimbat IMEI-u. Dar sa nu uitam ca zvonul acesta a venit exact dupa inchiderea fabricii Nokia din Bochum, asa ca ar putea fi si o razbunare a nemtilor. Totusi destul de greu de crezut atata timp cat Nokia neaga aceasta ipoteza.

Tu ce crezi? Este adevarat sau nu ce se aude?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu