căutare personalizată
f64.ro

sâmbătă, 25 iulie 2009

Panasonic a lansat cele mai usoare camere video HD din lume

Compania japoneza Panasonic a anuntat lansarea a doua camere video, care cantaresc mai putin de 227 g fiecare, capabile sa inregistreze imagini in format full HD.

Modelele SHD-SCD10 si HDC-TM10 captureaza imagini in format high-definition, la o rezolutie de 1920x1080 pixeli, in numai 0,6 secunde dupa deschiderea ecranului LCD. Timpul de pornire ultra-rapida este 1,9 secunde, insa daca camera e fixata pe modul Quick Start, camera porneste inregistrarea in numai 0,6 secunde.

Modelul HDC-TM10 inregistreaza imagini full-HD pe memoria interna sau pe un card SDHC/SD (optional). Cand memoria sa interna se umple, inregistrarea este continuata automat pe cardul SDHC/SD. Cu un card extern de 32 GB, capacitatea de stocare a modelului TM10 poate ajunge la 40 GB. Functia Pre-Rec permite camerei sa inregistreze 3 secunde de imagini in bufferul memoriei interne, iar odata apasat butonul Rec cele trei secunde de pre-inregistrare sunt lipite la inceputul clipului.

Fac si fotografii

Cu functia high speed burst shooting camerele video pot captura imagini statice (PAL) cu o viteza de pana la 50 de fotografii pe secunda (la rezolutia de 0,9 megapixeli). Astfel, in numai 3,6 secunde pot fi inregistrare 180 de imagini consecutive pe care utilizatorul le poate prelucra ulterior.

Functii inteligente

Ambele camere sunt echipate cu functia AF/AE Tracking ce urmareste automat un subiect aflat in miscare chiar daca subiectul se misca sau se intoarce. De asemenea, camerele beneficiaza de functia Advanced O.I.S, care minimizeaza efectul de tremur al mainii si mentine calitatea imaginilor full-HD atunci cand este folosit zoom-ul optic de 16x.

Camerele video se gasesc deja pe piata romaneasca. La Emag modelul HDC-SD10 costa 2.299 lei, iar modelul HDC-TM10 costa 2.599 lei.

SURSA: Panasonic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu