căutare personalizată
f64.ro

miercuri, 17 iunie 2009

Sony Ericsson anunta doua modele noi: Aino si Yari si confirma Idou sub alt nume - Satio:

Cei de la Sony Ericsson, desi in cadere libera pe piata internationala, isi dau seama ca au pierdut lupta pe modele low si middle end si anunta pentru finalul trimestrului al treilea al acestui an, doua noi modele: Aino si Yari, si confirma Idou, telefonul concept prezentat la MWC 2009, Barcelona, dar sub un alt nume: Satio.Toate cele trei noi modele sunt modele de varf cu caracteristici de top: Satio are o camera de 12 Mpx, Yari este un telefon pentru gameri, in stil Nintendo Wii iar Aino poate fi identificat chiar cu un PSP Phone...
Lansarea acestor noi modele este preconizata undeva la inceputul ultimului trimestru al acestui an la preturi cuprinse intre 370 si 400 de Euro fara TVA..

Sony Ericsson Satio ( cunoscut si sub numele de Idou ):


Satio este un smartphone high end, care face parte din seria Entertainment Unlimited si suporta conectivitate GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900, dar si UMTS/HSPA 900/2100 MHz. 
Terminalul vine cu un display TFT touchscreen de 3.5 inchi, suportand o rezolutie de 360 x 640 pixeli si o ratie a aspectului de 16:9.
Noul terminal vine cu un slot pentru carduri de tip microSD si cu un card de 8 GB drept bonus. 
Cel mai important atuu al lui Satio este camera sa de 12.1 megapixeli, dotata cu blitz Xenon si focus touch intuitiv.
Telefonul va fi disponibil incepand cu luna Octombrie a acestui an, in 3 variante de culoare (negru, argintiu si bordeaux).
Se pare ca Satio va avea ca sistem de operare a V-a versiune de Symbian S60, si nu a VI-a, asa cum si-ar fi dorit si de la Sony Ericsson, deoarece aceasta nu putea fi gata in timp util pentru lansarea telefonului.

Din comentariile facute de presa straina de specialitate, am extras cele mai mari neajunsuri ale noului Sony Ericsson Satio :
- ecranul touchscreen nu este suficient de sensibil la atingere si necesita o apasare mai ferma pentru a actiona butoanele. 
- tastatura virtuala QWRTY care se activeaza in modul landscape pare a avea butoanele suficient de mari pentru o actionare usora, insa ar avea nevoie si de feedback haptic pentru a o face mai precisa.
- telefonul are si functie de recunoastere a scrisului de mana, dar nu va veni echipat cu un stilus, ci doar cu un snur cu o "pana de chitara" la capat, ca cea de la Nokia 5800 express Music.

Satio va avea interfata dedicata "bubbles" pentru Facebook, precum si o aplicatie care va face accesarea contului de Picasa online, mult mai usoara. In rest, o buna parte din functiile sale pot fi deja vazute la modelul XPERIA. 

Tot pentru al treilea trimestru al acestui an, Sony Ericcsson a mai anuntat lansarea a doua noi modele: Aino si Yari.

 Sony Ericsson Aino:

Aino vine cu o camera de 8 megapixeli si se va putea conecta prin intermediul unui suport de incarcare la consola Playstation 3. Va avea doua functii speciale, Remote Play, pentru a accesa si controla informatii multimedia de pe Playstation3 si Media Go pentru o sincronizare mai usoara cu PC-ul prin intermediul WiFi. Sony Ericsson Aino combina doua dimensiuni fundamentale ale divertismentului: relaxarea prin muzica si accesul la fotografii si filme. Cu ajutorul Media Go, SE Aino poate transfera datele prin Wi-Fi de pe calculator pe telefon, fara a mai apela la cabluri sau la carduri de date.

Telefonul are ecran tactil de 3 inchi, tastatura alfanumerica de tip slide, 3G, WiFi, accelerometru, A-GPS si motion gameing. Avem de-a face cu un telefon multimedia dotat cu display touch, al carui design este impresionant si ii duce pe multi cu gandul la un posibil PSP Phone. 
Sony Ericsson Aino vine cu un display TFT touch de 3 inchi, cu rezolutie de 240 x 432 pixeli, memorie interna de 55 MB, slot pentru carduri microSD si camera de 8.1 megapixeli, cu autofocus si blitz.
Handsetul va sosi la pachet cu un card microSD Sandisk de 8 GB si va complet compatibil cu PlayStation 3. 
Telefonul va sosi pe piata in luna octombrie, in variante de culoare negru obsidian si alb luminos. 

Sony Ericsson Yari:

Yari este descris ca un telefon pentru jocuri. Este un slide cu aproape aceleasi functii ca si Aino, un ecran mai ceva mai mic, 2.4 inchi, si fara functie tactila, camera de 5 megapixeli, fara WiFi si cu un card inclus micro SD de 1Giga. Telefonul va avea foarte multe jocuri preinstalate, in marea lor majoritate bazate pe controlul gestual de la distanţă (a nu se confunda cu accelerometrul) functia adusa in premiera in lumea terminalelor GSM prin acest nou model al celor de la Sony Ericsson. 

Astfel, noul Sony Ericsson Yari aduce în premieră pe piaţa telefoanelor mobile Experienţa de gaming, care va fi una cum nu ai mai întâlnit până acum decât pe consolele Nintendo Wii. Spre deosebire de aceasta, Yari nu vine însoţit de accesorii (telecomandă, volan, trambulină etc.) cu ajutorul cărora să recepţioneze şi să interpreteze mişcările tale ci le recunoaşte pur şi simplu prin intermediul unui senzor.

Partea de divertisment este chiar mai complexă decât atât: Sony Ericsson Yari dispune de funcţia “Music Call” ce îţi dă posibilitatea de a trimite melodii către persoanele cu care te afli într-o conversaţie. De asemenea, Yari poate trimite prin SMS informaţii despre locul în care te afli. Nu în ultimul rând, menţionăm şi facilitatea “Gaming Carousel” de acces direct la jocurile aflate pe calculator. Jocurile de pe Yari vor fi bazate pe control prin gestica, exact ca in cazul lui Nintendo Wii, furnizand ore intregi de divertisment mobil.

“Noul Yari este primul telefon cu opţiunea de control total al jocului prin gesturi lansat în afara pieţei japoneze. Cu ajutorul acestei tehnologii, pasionaţii de jocuri vor putea să aibă acces la o paletă largă de mişcări fără ca tastatura telefonului să reprezinte o piedică. Pentru cei care au aşteptări complete de la un telefon mobil, noul Yari are o gamă variată de opţiuni, precum camera foto de 5 MP sau player-ul muzical performant”, a declarat Catherine Cherrz, Market Business Manager Sony Ericsson.

Sony Ericsson Yari este un telefon pentru gameri, care incorporeaza un display TFT de 2.4 inchi, cu rezolutie de 240 x 320 pixeli, taste dedicate pentru jocuri si difuzoare stereo. In partea din spate a handsetului descoperim o camera de 5 megapixeli cu autofocus si blitz, iar terminalul include pe lista de specificatii si GPS si suport pentru serviciile PlayNow.

Noul Sony Ericsson Yari va fi lansat in luna septembrie a acestui an in 2 variante de culoare: negru acromatic si alb.

Sursa GSM.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu