căutare personalizată
f64.ro

vineri, 27 martie 2009

Sony livrează o carte cât o bibliotecă

De la inventarea ei, hârtia electronică a cunoscut aplicaţii diverse: de la telefoane mobile până la dispozitive electronice care în scurtă vreme vor înlocui hârtia tipărită. Un astfel de dispzitiv este şi PRS 700 de la Sony.
Ecranul de 6 inch sensibil la atingere afişează pagina de carte, permite „întoarcerea" ei prin glisarea degetului pe suprafaţa ecranului, iar cititorul poate căuta cuvinte în interiorul unui document sau cărţi, sau face adnotări cu ajutorul unei tastaturi virtuale. Textul poate fi afişat într-una din cele 5 dimensiuni presetate, pentru a fi uşor de citit chiar şi de cei cu vedere mai slabă. Imaginile pot fi mărite prin atingerea lor (ca într-un dublu click)

Datorită tehnologiilor folosite, textul şi imaginile pot fi vizualizate chiar şi în lumina strălucitoare a soarelui. Dacă lectura se desfăşoară într-o lumină slabă, PRS 700 are integrate LED-uri care iluminează conţinutul paginii.

Dispozitivul este livrat cu software-ul eBook Library 2.5 PC software, care poate afişa cărţi electronice în diferite formate: Adobe PDF, Microsoft Word, BbeB, etc. Memoria extinsă a dispozitivului permite stocarea a aproximativ 350 de cărţi, iar prin utilizarea unui card de memorie de tip SD putem avea o adevărată bibliotecă la purtător. Consumul de energie este minim, PRS 700 putând afişa până la 7.500 de pagini pentru a fi citite, la o singură încărcare a bateriei.

PRS 700 va fi disponibil începând de luna viitoare la un preţ de 400 USD.

Sursa: Sony

Autor: Cezar-Gorun Nesvadba

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu