căutare personalizată
f64.ro

vineri, 27 martie 2009

Microsoft vaneaza cu WGA, XP-urile contrafacute


Compania Microsoft aparent s-a saturat de piraterie si vrea sa puna capat acesteia. Acestia au anuntat ca au dezvoltat tehnologia atipiraterie a sistemului de operare pentru a detecta copiile ilegale instalate cu chei false sau furate, sau cu noi crack-uri de activare.

Alex Kochis, director al grupului Microsoft Genuine Windows, a scris pe un blog al companiei despre actualizarea WGA Notifications. Aceasta este componenta antipiraterie care furizeaza mesajele si alte afisari pe ecran atunci cand cealalta jumatate a WGA, denumita Validations, detecteaza o copie ilegala a sistemului de operare.

“Acest update include ultimele informatii de validare, precum cheile de activare furate sau utilizate abuziv de curand, precum si alte informatii”, a spus Kochis.

Update-ul in cauza se aplica doar la sistemele de operare Windows XP Professional, a mai adaugat Kochis.

Sistemul de operare Windows XP Professional nu a fost ales la intamplare. Acesta este singura versiune la care Microsoft permite utilizatorilor sa faca downgrade de la Vista.

Sistemele piratate XP Professional afiseaza initial un desktop negru, care redevine negru dupa o ora daca utilizatorul schimba background-ul. IN plus, acestea mai afiseaza si o notificare permanenta in coltul din drepta jos a ecranului, in plus mai aparand si notificari regulate in system tray.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu